Foto van de maand maart 2015

Net terug van een twee weken durende IJsland reis met Natuurinfoto, en wat voor een reis! Een overweldigende twee weken met maar liefst zeven maal het noorderlicht, vele sneeuwstormen en een fantastische zonsverduistering. Soms kan het allemaal ook een beetje TE overweldigend zijn. Dat klinkt misschien wat raar maar als het licht en het landschap continue veranderd dan geeft dat soms wat stress. Je bent nog niet klaar met de ene compositie of het licht is al weer anders. Het ene moment lag er geen sneeuw, één bergpas of sneeuwbui verder en het was helemaal wit. Voor de mensen die dachten dat landschapsfotografie lekker rustig fotograferen is… uhhh nee. Zeker in IJsland niet, je blijft maar schieten!

Maar we mogen zeker niet klagen, het was weer een geslaagde reis. Alle deelnemers waren enorm tevreden en zijn allemaal teruggekomen met een zeer uitgebreid en fraai portfolio. Naast de adembenemende noorderlicht sessies hebben we ook vele watervallen, gletsjers, ijsmeren en kustlijnen gefotografeerd. Kortom, het zuiden van IJsland was weer helemaal top!

IJsland heeft echter nog zo veel meer te bieden, zo vinden wij van Natuurinfoto juist het westen ook zeer fotogeniek. Iets minder hotspots maar zeker niet minder mooi, integendeel. Het is er een stuk rustiger en de af te leggen afstanden zijn korter, dus nog meer tijd om te fotograferen. We hebben daarom besloten een 2e winterreis aan te bieden en wel in oktober dit jaar. De volledige reis informatie zal in de komende weken online komen op onze fotoreizen pagina. Als er in de tussentijd vragen zijn, mijn mailbox staat altijd open!

Voorlopig druk met het uitselecteren en uitwerken van de laatste IJsland beelden en time-lapse video’s. Volg me op Facebook als je niets wilt missen!

 

Locatie:

IJsland

Technische gegevens:

Nikon D800E + Nikon AF-S 14-24mm F/2.8
20mm – ISO 1600 – 20s – F3.2