Foto van de maand februari 2015

Bij de vorige foto van de maand schreef ik dat de winter in Nederland nogal stroef verloopt en eigenlijk is het deze maand niet veel beter. Het blijft wisselvallig met temperaturen ver boven het vriespunt. Ik kan als landschapsfotograaf enorm genieten van echte winterse witte landschappen, maar helaas blijven ze ook dit jaar weer uit.

In andere delen op de aardbol is het weer het tegenovergestelde. Zo las ik van de week record temperaturen in Amerika van wel -36 graden. Ik zie foto’s voorbij komen van auto’s en zelfs huizen die helemaal ondergesneeuwd zijn. En nog bizarder golven aan de oostkust die voor de helft bevriezen. En dit allemaal door koude lucht stroom vanuit Siberië en de Noordpool.

Ook in IJsland, waar ik met Natuurinfoto halverwege maart weer naar toe afreis, is het momenteel zeer winters. Vrijwel heel IJsland ligt momenteel in de sneeuw, zelfs in het zuiden waar het over het algemeen milder is als in het noorden. Nu droom ik wel van winterse landschappen echter als vele wegen onbegaanbaar zijn vanwege de enorme sneeuwval en de extreme windvlagen zelfs auto’s van de weg blaast dan wordt ik daar iets minder vrolijk van. Aan de andere kant ben ik ook wel weer gek op uitdagingen en avontuur dus kijk erg uit naar de komende IJsland trip.

Voor nu droom ik even weg bij deze foto gemaakt in het noorden van IJsland in 2013. Hier lag zo veel sneeuw dat overal waar je keek, alles was wit. Alleen deze paar grassprieten kon ik gebruiken als voorgrond.

Houd de Natuurinfoto en mijn persoonlijke Facebook pagina in de gaten voor alle updates betreffende de komende IJsland trip. Ook de nieuwe data voor de komende IJsland fotoreizen worden zeer binnenkort bekend gemaakt.

 

Locatie:
IJsland

Technische gegevens:

Nikon D800E + Nikon AF-S 14-24mm F/2.8
18mm – ISO 100 – 1/15s – F18