Foto van de maand november 2014

Ja ik weet het, het is al december en nu pas de foto van de maand november online, schande maar het is niet anders. De afgelopen weken waren erg druk en het ziet er naar uit dat het de komende tijd nog wel even zo blijft. Momenteel met meerdere foto projecten bezig wat gelukkig allemaal erg leuk is maar wel zeer tijdrovend. Zo had ik vorige week onder andere een leuk project met Nikon Nederland, later meer hierover.

Gezien de drukke periode vind ik een drukke foto wel passend voor deze foto van de maand. Deze foto maakte ik vorige week in de Biesbosch met de nieuwe Nikon D750. Ik ben al een tijdje bekend met de Nikon full frame camera’s dus kon redelijk snel wennen aan dit nieuwe FX monster. Wat een fijne camera om mee te werken en wat een fantastische beeldkwaliteit, doet zeker niet onder voor mijn D800 camera’s en is op sommige punten zelfs beter. Maar ik dwaal af, snel terug naar de foto.
Ik fotografeer nu al zo’n tien jaar in de Biesbosch en kan nog steeds geïnspireerd raken door het landschap. Door alsmaar anders naar landschappen te leren kijken kom je steeds weer nieuwe dingen tegen. Wat je hier ziet op deze foto is het eerste ochtendlicht wat door het bos schijnt. Doordat niet alles werd geraakt door het licht ontstond er een fraai contrast in dit stukje chaos. In kleur ging de aandacht te veel naar het warme ochtendlicht dan naar de lijnen, structuren en fijne details wat ik juist zo mooi vond, dus heb de foto later omgezet naar zwart/wit. Bewust al dan niet onbewust was ik opzoek naar een beeld wat mijn gevoel kon vertalen. Het is misschien een wat lastige foto maar dat maakt het juist interessant. Sommige foto’s zijn ook gewoon niet uit te leggen, daar moet je gewoon naar kijken…

Voor de geïnteresseerde, er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar voor de “All Inclusive fotoreis naar IJsland” in maart 2015. Speciaal voor deze reis organiseren we een informatieavond op dinsdag 6 januari 2015 bij de IJslandspecialist. Iedereen die interesse heeft in deze reis of al geboekt heeft is van harte welkom op deze avond. Alles wat je moet weten over deze reis zullen we bespreken afgewisseld met uiteraard vele inspirerende foto’s. Je kunt je voor deze avond aanmelden via info@ijslandspecialist.nl.
Voor nu wens ik iedereen fijne feestdagen en sterkte met de drukte.


Locatie:


Biesbosch

Technische gegevens:

Nikon D750 + Nikon AF-S 24-70mm F/2.8
52mm – ISO 100 – 1/10s – F11