Foto van de maand oktober 2014

Vorige maand genoot ik nog van het vulkanische landschap in Lanzarote, nu alweer vol aan de slag met de herfst. Na een zeer succesvolle voorbereidingsweek met Natuurinfoto in Zwitserland geniet ik nog steeds van alle overgebleven indrukken. Wat een prachtige bestemming om de herfst te fotograferen en te beleven. Als je van wilde natuur, kleurrijke bossen en hooggebergte houdt, dan is dit the place to be. Volgend jaar herfst organiseren wij van Natuurinfoto hier een geweldige fotoreis naar toe, later meer hierover.

In de week dat wij er zaten hebben we veel wisselend weer gehad, regen, zon, mist, bewolking en combinaties daarvan. Als het weer veranderd, dan veranderd het licht en dat houd het spannend, en dat is wat je wilt als landschapsfotograaf. We hebben wel gemerkt dat je de weersvoorspellingen hoog in de bergen met een korreltje zout moet nemen, het wilde er nog wel eens naast zitten. Het mag de pret echter niet drukken want ieder licht is mooi licht, mits je er het juiste onderwerp bij uitzoekt. Dus kijken, kijken en nog eens kijken.

Van al het hiken in de bergen krijg je op een gegeven moment wel een beetje dorst dus moest er ook af en toe een pilsje en/of onwijs goede cappuccino worden gedronken. Op een gegeven moment was het zelfs zo warm dat we buiten op het terras konden gaan zitten op zo’n 2000 meter hoogte met uitzicht over dit fantastische dal. Wij zaten in het zonnetje terwijl er een paar honderd meter verder wat regen naar beneden kwam. Snel vanuit het handje, vanaf het terras, een beeld kunnen maken van dit kleurenpallet.

Nu hopen dat het de komende weken ook nog wat wilt gaan kleuren in Nederland want op dit moment is het niet veel. Eerdaags zal ik wat nieuw werk toevoegen aan de landschappen en kustlijnen galerie van onder andere Lanzarote en Zwitserland, dus houd de site in de gaten.

 

Locatie:

Zwitserland

Technische gegevens:

Nikon D800E + Nikon AF-S 70-200mm F/4.0 VR
200mm – ISO 100 – 1/80s – F8