Foto van de maand september 2014

Met vrouw en dochter, zwembroek en zonnebrandcreme en uiteraard statief en camera twee heerlijke weken naar het Canarische eiland Lanzarote geweest. Ik ben niet bepaald een zonaanbidder maar de welgemeende lach op het gezicht van mijn dochter (3) iedere keer dat wanneer we naar de kinderdisco, het zwembad of strand gingen was puur genieten, daar doe je het voor.

Wanneer de dames ’s middags een schoonheidsslaapje deden kon ik het vulkanische landschap van dit meest noordelijk gelegen Canarische eiland eens goed verkennen. Vele stops gemaakt langs de westkust om te kijken wat de mogelijkheden waren. Ook de wat bekendere locaties bezocht wat zeker de moeite waard was. Echter gezien de hoeveelheid mensen die daar rondliepen snel weer verder gereden opzoek naar andere fotogenieke plekken zonder aangelegde paadjes. Blijf me trouwens verbazen hoeveel mensen ik tegenwoordig foto’s zie maken met hun tablet, en dan nu ook nog in de volle zon, top.

Anyway, uiteindelijk een zeer fraai stukje kustlijn gevonden zonder strand en tabletfotografen. Deze kustlijn van ongeveer een paar honderd meter bestaat uitsluitend uit keien en vulkanisch gesteente. Eén grote zwarte chaos waar de composities niet bepaald voor het oprapen liggen. Na een stevige wandeling van een paar uur, een verbrande nek en de nodige schrammen had ik een aardig beeld van wat de mogelijkheden waren. Gewapend met twee nieuwe aanwinsten, de Sigma 35mm en 50mm ART, ging ik de vier avonden daarna terug om tijdens de zonsondergang, die slechts een paar minuten duurt, foto’s te maken van deze puntige kustlijn. Het was een uitdaging om alles van hoek tot hoek in een goede compositie binnen het kader te krijgen. Uiteindelijk een handjevol bruikbare foto’s overgehouden en zeer happy wat betreft de nieuwe objectieven.

Nu bezig met de voorbereidingen voor een herfstfotografie trip met Natuurinfoto richting Zwitserland. Hopelijk zijn de kleuren precies op tijd en gaan we een mooie indian summer tegemoet.

 

Locatie:

Lanzarote

Technische gegevens:

Nikon D800E + Sigma 50mm F/1.4 DG HSM ART
50mm – ISO 100 – 13s – F16