Foto van de maand juli 2014

Zo, de oranjegekte is weer voorbij, de vlaggetjes zie je langzaam weer verdwijnen, zo ook de oranje autospiegelovertrekhoezen. Helaas gestrand in de halve finale, maar toch trots! Altijd leuk zo’n WK alleen niet echt bevorderlijk voor de nachtrust, zeker als er wedstrijden zijn die vanwege verlenging en penalty’s tot 01:00 uur ’s nachts duren. Normaal geen probleem, echter als de ochtend erna de wekker om 04:00 uur gaat omdat je vlinders wilt gaan fotograferen wordt je met een niet al te best ochtendhumeur flink op de proef gesteld. Maar je moet er wat voor over hebben.

Na 3 uur heerlijk geslapen te hebben na de wedstrijd tegen Costa Rica vroeg het veld in op zoek naar goed gehumeurde mooie vlinders. Helaas stond er een onverwacht gemeen klein windje die maar niet wilde gaan liggen. Veel vlinders blijven dan ook wat lager in de vegetatie zitten. Maar als natuurfotograaf moet je anticiperen op de elementen der natuur, dus ging ik van hurken naar kruipen naar tijgeren. De aanhouder wint, want na lang zoeken vond ik laag in het gras dit prachtige Tweekleurig Hooibeestje. De eerste vlinder die ik voor de lens kreeg bleek ook nog eens een groot oranje fan te zijn, toeval? Op het moment van af willen drukken vloog er ook nog een Klaverblauwtje binnen het kader, gezellig. Compositie snel iets aangepast en click. De wind en het vrij lage standpunt maakte het niet makkelijk dus geen super foto’s er aan over gehouden, maar soms is goed gewoon goed genoeg. De ontmoeting alleen al maakte het vroege opstaan de moeite waard. Het macroseizoen duurt niet al te lang meer dus de komende weken nog een paar keer vroeg uit de veren op zoek naar meer van dit soort mooie ontmoetingen, je moet er wat voor over hebben.

 

Locatie:

Duitsland, de Eifel

Technische gegevens:

Nikon D800E + Nikon 105mm F/2.8 VR
105mm – ISO 200 – 1/15s – F9