Foto van de maand juni 2014

Qua landschapsfotografie ben ik niet op mijn best in de wat warmere maanden. Dat wil niet zeggen dat mijn camera in deze periode niet uit de fototas wordt gehaald, maar de kleuren en het soort licht in deze maanden spreken mij over het algemeen minder aan, uitzonderingen daargelaten. Wellicht juist de uitdaging voor mezelf om in deze tijd van het jaar “anders” naar landschappen te kijken. Toch hoor ik een stemmetje in mijn hoofd dat fluistert, “is het nog geen herfst”?

Maar als natuurliefhebber wil je toch naar buiten om te spelen, met de nadruk op spelen. Al het speelgoed wat ik nooit of nauwelijks gebruik bij het fotograferen van landschappen kwamen juist nu weer pas. Reflectieschermen, flitser met allerlei Rogue accessoires, LED lampje en de onmisbare plamp. Al hurkend en kruipend tussen de snel groeiende vegetatie opzoek naar mooie onderwerpen, zoals dit paartje Bruine Vuurvlinders. Soms moet je jezelf echt in de meest belachelijke poses forceren om de compositie te krijgen die je wilt (“ja er zijn foto’s van, nee jullie krijgen ze niet te zien”). Ondanks dat macrofotografie echt funest is voor je rug vind ik het zeer fascinerend om weer met deze vorm van natuurfotografie bezig te zijn, iets wat ik de afgelopen jaren veel te weinig heb gedaan. Even 2 dagen heen en weer naar Duitsland met de vrienden/collega’s van Natuurinfoto bracht een goede dosis gezelligheid en gelukkig ook wat, naar mijn idee, geslaagde beelden. Volgende maand gaan we voor de 2e sessie richting de Eifel om te macroën (is dat eigenlijk wel een woord?). Een goede bezigheid om de warme maanden door te komen.

Voor de mensen die dit soort beelden ook graag zouden willen maken maar er wat hulp bij kunnen gebruiken, kijk snel op de website of Facebook pagina van Natuurinfoto waar we momenteel een interessante PRE SUMMER DEAL actie hebben lopen. Fijne zomer iedereen!

 

Locatie:
Duitsland, de Eifel

Technische gegevens:

Nikon D800E + Nikon 105mm F/2.8 VR + TC-20E III
210mm – ISO 100 – 1/10s – F16