Foto van de maand mei 2014

Ook al kom ik er al jaren, heeft het geen weidse vergezichten, bergen of watervallen, ook al is het er vooral chaotisch, ik kom er maar al te graag.

De laatste tijd ben ik vooral opzoek naar iets anders. Maar wat is dan dat anders, en wat is gewoon? Ik denk dat ik steeds meer af wil van al die regels (voor zover er überhaupt regels zijn). De boom in de foto fascineert me, ligt al jaren in het water maar leeft nog steeds. Al jaren loop ik er langs in “mijn gebiedje” maar nooit eerder zag ik er een foto in, teveel chaos. Tot een aantal dagen geleden. Weer liep ik er langs, weer vond ik de boom fascinerend, en nú vond ik het tijd voor een foto. Met diverse objectieven en diverse standpunten gezocht naar hoe ik deze boom mooi binnen het kader kon plaatsen. Het licht was zacht maar niet spannend genoeg dus bewust gekozen voor een zwart/wit omzetting.

Het zal voor vele niet een foto zijn met een “wow” factor, maar daar was ik ook niet naar opzoek. Ik vind deze boom boeiend en heb er daarom een goed gevoel bij. Het is gewoon, maar iets anders. En dat gewoon in de Biesbosch, mijn gebiedje.

 

Locatie:

Biesbosch

Technische gegevens:

Nikon D800E + Nikon 24-70mm F/2.8
42mm – ISO 100 – 3s – F16