Foto van de maand maart 2014

Wij zien de wereld en alles om ons heen allemaal in kleur, wat alleen maar mooi is. Bij de wat abstractere foto’s die ik maak gaat het bij mij vooral om de structuren, vormen en patronen. Kleur kan dan juist een afleidende factor zijn. Door kleur weg te halen creëer je ook een ander gevoel bij een foto, het is tijdloos. Zwart/wit zie je niet, zwart/wit moet je leren kijken.

Deze foto maakte ik afgelopen januari in IJsland. Een land wat bekend staat om zijn vergezichten, ruige berglandschappen, watervallen, gletsjers, lavastranden en nog zo veel meer. Wat mij zo inspireert aan deze landschappen zijn de details die je ziet wanneer je er op inzoomt. Als je klein leert kijken ontstaan er weer hele nieuwe landschappen in het landschap, intieme landschappen. Tijdens de door de IJslandspecialist georganiseerde winterfotoreis van 2015 die ik zal begeleiden samen met collega fotograaf Walter Spoor, zullen we diverse locaties bezoeken die zich uitstekend lenen voor dit soort fotografie.

De komende maanden ga ik duimen voor een fantastische, kleurrijke lente ter compensatie van deze snel te vergeten, regenachtige en vooral droevige winter. Vanaf april gaan ook de macrofotografie workshops weer van start, kijk snel op natuurinfoto.nl voor het aanbod en meld je aan. Tot volgende maand!

 

Locatie:

IJsland

Technische gegevens:

Nikon D800E + Nikon 24-70mm F/2.8
62mm – ISO 100 – 1/1.6s – F18