Foto van de maand februari 2014

De eerste nacht buiten in IJsland en meteen al worden getrakteerd op het groene licht, beloofd veel goeds voor de rest van de fototrip zou je denken. Helaas ligt de winterreis al weer achter ons, en helaas was dit ook de enige geslaagde nacht. Wat we niet wisten is dat we ook getrakteerd werden op een aantal dagen met een flink chagrijnige moeder natuur. Sommige dagen stormde het zo hard dat het eigenlijk te riskant was om naar buiten te gaan. Kan me het moment nog herinneren dat we op het zwarte strand van Vik in het zuiden van IJsland aan het fotograferen waren, en door een bizarre windvlaag ik ineens 10 a 15 meter verder lag. Maar ja, gewoon weer opstaan en verder gaan, soms kost een foto nou eenmaal wat meer moeite.

De momenten dat we echt niet konden fotograferen vanwege de storm hebben we gezocht naar nieuwe interessante locaties, alvast ter voorbereiding voor de winterfotoreis die we volgend jaar in samenwerking met de IJslandspecialist gaan organiseren. Later hierover meer.

Momenteel nog druk bezig met het selecteren en uitwerken van de beelden. Het portfolio krijgt ook een iets andere indeling, waar vanzelfsprekend de nieuwe beelden ook in komen te staan.

Nu hopen dat de echte winter zich hier ook nog wilt laten zien, want als ik nu naar buiten kijk zie ik een zwaar depressieve moeder natuur, kan wel janken.

 

Locatie:

IJsland

Technische gegevens:

Nikon D800E + Nikon 14-24mm F/2.8
24mm – ISO 1600 – 13s – F2.8