Foto van de maand januari 2014

IJs! IJsland betekent ijs, winter in IJsland betekent heel veel ijs, het ijsmeer (Jökulsárlón) in de winter in IJsland betekent letterlijk bergen met ijs. Het thema voor deze trip, ijs!

Dit beeld heb ik gister gemaakt op het strand bij Jökulsárlón. Ik wilde iets anders fotograferen dan het cliché ijsblokje met een lange sluitertijd, niet omdat dat niet mooi kan zijn, integendeel, maar mijn gevoel lag ergens anders. Hetgeen wat ik bijzonder vind aan dit strand zijn de enorme hoeveelheden ijsblokken die afkomstig zijn van de enorme Vatnajökull, IJslands grootste gletsjer en de op één na grootste van Europa.

Van dichtbij is ieder ijsblok een waar kunstwerk, zoveel mooie structuren en details. Als je uitzoomt wordt het al snel een chaos. Ik heb geprobeerd om toch eenvoud te creëren in deze chaos door bovenop een groot ijsblok te gaan staan, naar beneden te richten en de horizon uit beeld te laten. Om de kleur van het ijs en de kou te accentueren heb ik gewacht tot de zon helemaal onder was.

Fotograferen in IJsland betekent ijs, heel veel ijs. IJspret ten top.

Groeten vanuit IJsland!

 

Locatie:
IJsland

Technische gegevens:
Nikon D800E + Nikon 70-200mm F/4.0G VR
70mm – ISO 100 – 2.5s – F18