Foto van de maand december 2013

En toen was het alweer december, 2013 is letterlijk voorbij gevlogen. Bewust al dan niet onbewust kijk je in deze laatste maand altijd even terug op het afgelopen jaar. Wat waren de leuke momenten en wat waren de minder leuke momenten? Soms is het goed om even stil te staan bij de dingen die zijn geweest, even uit die razende sneltrein stappen, even een rustmomentje…   De winter reis naar Noord IJsland was een waar hoogtepunt, het was zwaar maar geslaagd. Helaas, de zon kan echter niet altijd schijnen, zo heeft 2013 ook wat donkere dagen gekend. Maar gelukkig heb je soms met maar een beetje licht, genoeg om te zien waar je naar toe wilt.

Begin volgende maand zal ik samen met collega fotograaf Walter Spoor afreizen naar het altijd avontuurlijke IJsland om het IJsland fotoproject voort te zetten. Deze reis zal ook veel donkere dagen kennen aangezien we maar 4,5 tot 5 uur licht per dag zullen hebben. Het voordeel is wel, dat wanneer er wel licht is, het van uitzonderlijke kwaliteit zal zijn daar de zon maar net boven de horizon zal uitkomen. Soms is een beetje licht, precies goed.

Ook dit keer heeft de IJslandspecialist ons weer uitstekend geholpen met de voorbereidingen voor de komende reis, we kijken er daarom ook weer erg naar uit. En oh ja, de expositie “Beeldschoon & Verrassend IJsland” is er nog altijd te bezichtigen, dus ga langs en laat je inspireren.

Bij deze wil ik iedereen ook hele fijne dagen toewensen, tot 2014!

 

Locatie:
IJsland

Technische gegevens:
Canon EOS 5DII + Canon 24-105mm F/4 L IS
35mm – ISO 100 – 1.6s – F14